Πρώτη ημέρα στο στρατόπεδο

Πρώτη ημέρα στο στρατόπεδο

Πολλοί λένε πως είναι η πιο δύσκολη ημέρα.

Στην ουσία είναι η ημέρα που αλλάζεις συνήθειες. Ξέχνα ότι έκανες μέχρι τώρα, την καθημερινότητά σου και ότι έκανες ως πολίτης. Πλέον είσαι φαντάρος και χρειάζεται να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Αυτό είναι και το δυσκολότερο πράγμα.

Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς. Οπλίσου με υπομονή. Έτσι κι αλλιώς, όλοι εκεί θα το περάσουν και δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος.

Πρέπει να παρουσιαστείς στο κέντρο σου μέχρι και την δύση του ηλίου. Ωστόσο, όσο πιο νωρίς μπεις, τόσο πιο εύκολα θα βρεις ρούχα και παπούτσια στο νούμερό σου, να βρεις καλή θέση κρεβατιού μέσα στο θάλαμο που θα είσαι και γενικότερα να δεις το στρατόπεδο.

Με την είσοδό σου στο κέντρο ελέγχουν τα στοιχεία σου και ρωτούν πράγματα σχετικά με την θητεία και αν δικαιούσαι μειωμένης διάρκειας. Γίνεται έλεγχος των πραγμάτων που πήρες μαζί σου και οτιδήποτε ακατάλληλο δεν θα σου επιτρέψουν να το πάρεις μέσα. Οπωσδήποτε μην παρουσιάσεις κινητό με κάμερα, μαχαίρια, σουγιάδες και γενικότερα αντικείμενα που μπορούν να καταγράψουν βίντεο ή πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Φρόντισε να έχεις ακτινογραφία θώρακα, την αστυνομική σου ταυτότητα, το σημείωμα κατάταξης και αν έχεις αποδεικτικά γραμματικών γνώσεων (όσοι έχουν ένδειξη ΥΕΑ).

Αφού γίνουν οι μετρήσεις, στην συνέχεια θα σου γίνουν ερωτήσεις σχετικά με τις γνώσεις που έχεις, το επάγγελμα και θα γίνει η κατανομή σου σε τάγματα και λόχους. Ύστερα θα παραδώσεις την αστυνομική σου ταυτότητα και θα την ξαναδείς όταν απολυθείς. Θα προμηθευτείς την στρατιωτική σου ταυτότητα την ημέρα της ορκωμοσίας και θα μπορείς να την χρησιμοποιείς κανονικά, όπως έκανες και με την αστυνομική σου ταυτότητα ως τώρα.

Ακολουθούν οι ιατρικές εξετάσεις, θα παραδώσεις την ακτινογραφία θώρακος και στην συνέχεια γίνεται η λήψη δείγματος του αίματός σου. Αν τυχόν έχεις προβλήματα υγείας, καλό είναι να τα αναφέρεις και παράλληλα θα πάρεις παραπεμπτικό για να εξεταστείς σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να καθοριστεί και η σωματική σου ικανότητα. Σε περίπτωση που δεν είσαι κατάλληλα κουρεμένος, σε στέλνουν για κούρεμα.

Αφού τελειώσουν όλα τα παραπάνω, θα προμηθευτείς κάποια πράγματα που παρέχει ο στρατός μας. Για παράδειγμα 1 καπέλο, 2 μπλουζάκια, 2 φούτερ μπλούζες, σκελέα, πετσέτες, φόρμα μάρκας Ε.Σ. και παντόφλες (ναι, μάρκα Ε.Σ. κι αυτές). Θα πάρεις και αρβύλες. Για όλα αυτά θα υπογράψεις ένα χαρτί που επιβεβαιώνει ότι τα πήρες και μετά πηγαίνεις στους λόχους νεοσύλλεκτων για να διαλέξεις κρεβάτι και να τακτοποιήσεις τα προσωπικά σου πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση