Προετοιμασία για την κατάταξη

Προετοιμασία για την κατάταξη

Έφτασε ο καιρός για την στρατιωτική σου θητεία. ΟΚ, τι κάνουμε; Ας δούμε γενικά τι χρειάζεται:

Πράγματα που θα πάρεις μαζί σου

Η στρατιωτική θητεία είναι πολύμηνη και θα υπάρξουν φορές που κάποιοι θα βρεθούν για κάποιες ημέρες συνεχόμενα εντός του στρατοπέδου που θα υπηρετούν. Οπότε, κάποια από αυτά που παρέχει ο στρατός δεν είναι αρκετά (πχ φανελάκια παραλλαγής, κάλτσες, εσώρουχα κλπ). Δείτε στον αναλυτικό μας οδηγό νεοσύλλεκτου, όλα όσα χρειαστεί να προμηθευτείτε πριν την κατάταξή σας!

Σημείωμα κατάταξης

Έγγραφο που πλέον παραλαμβάνεται από το gov.gr, ενώ παλαιότερα αυτό γινόταν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Δείτε αναλυτικά το άρθρο μας με τίτλο “Χρήσιμες πληροφορίες από το επίσημο site του ελληνικού στρατού”. Για την έκδοση/παραλαβή του σημειώματος κατάταξης θα χρειαστούν κωδικοί από taxisnet και τον στρατιωτικό σας αριθμό. Αν δεν γνωρίζετε τον στρατιωτικό σας αριθμό, πατήστε εδώ. Καλό θα ήταν να έχετε 2-3 αντίγραφα για την ακτινογραφία θώρακα και τα εισιτήρια.

Ακτινογραφία Θώρακα

Η επίσημη σελίδα του στρατού αναφέρει:

Ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η ακτινογραφία θα φέρει ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σφραγισμένη (προσκομίζεται με μέριμνα του νεοσύλλεκτου στο Νοσοκομείο). Η ακτινογραφία διενεργείται δωρεάν με την προσκόμιση φωτοαντιγράφου του σημειώματος κατάταξης.

Μετακίνηση-Παρουσίαση στο ΣΥΠΟ (Σημείο Υποδοχής Οπλιτών)

Για την πρώτη μετακίνηση του νεοσύλλεκτου προς το ΣΥΠΟ δεν είναι απαραίτητο να επιβαρυνθεί οικονομικά.

Αν επιθυμεί να κινηθεί με έξοδα της Υπηρεσίας θα πρέπει να απευθυνθεί έγκαιρα στο Φρουραρχείο ή αν δεν υπάρχει, στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή απ’ όπου θα πάρει την προβλεπόμενη κατάσταση επιβίβασης όπου θα αναγράφεται με ποιο τρόπο θα γίνει η μετακίνηση (λεωφορείο, τραίνο ή πλοίο) και από που θα προμηθευτεί τα εισιτήρια.

Φυσικά, όποιος θέλει μπορεί να κινηθεί με οποιοδήποτε μέσο με δικά του έξοδα.